Laurier, je hebt er vast wel eens van gehoord. Laurier is een plant in de vorm van een haag die goed kan worden gebruikt als erfafscheiding. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe haag voor in je tuin? Lees dan hier alles wat je moet weten over de laurierhaag.
Kenmerken
Laurier is een plant vanuit de laurierfamilie. De laurierhaag is winterhard en daardoor kijk je het hele jaar tegen een mooie groene haag aan. De haag is voorzien van frisgroene bladeren die een soort lederlook hebben. De hagen groeien erg snel, namelijk zo’n 40 á 50 centimeter per jaar. Hierdoor kunnen de hagen binnen een redelijk korte tijd al voor een goede afscheiding zorgen. Wil je direct een afscheiding creëren tussen jou en je buren, maar wel een laurierhaag gebruiken? Dan kun je ook kiezen voor een kant- en- klare laurierhaag.
Het planten van de laurier
Het grote voordeel van de laurierplant is dat deze eigenlijk overal kan groeien. Dit houdt in dat hij zowel in de zon als in de schaduw kan staan. Wanneer je dus een laurierhaag wilt planten in je tuin hoef je geen rekening te houden met de plaats. Wel zijn er een aantal andere dingen waar je op moet letten als je de haag gaat planten:
- Zorg voor een voedingsrijke bodem, hiervoor kun je bijvoorbeeld compost gebruiken
- Geef de plant ruim water als je hem net geplant hebt
- De beste tijd om de plant te planten is de start van het voorjaar of de start van het najaar
Onderhoud van de laurierhaag
Planten vergen nu eenmaal onderhoud, zo ook de laurierhaag. De haag heeft vooral behoefte aan water. Zorg dan ook dat de haag niet te droog wordt. Daarnaast zul je ook af en toe met de snoeischaar in de weer moeten als je voor deze haag kiest. Het snoeien van de haag kan het beste in het voorjaar en in de nazomer gebeuren. Wanneer je wilt genieten van een volle, goed gegroeide haag, is het verstandig om de haag regelmatig te bemesten.
De keuze is reuze
Er zijn meerdere soorten laurierhagen, waardoor je zelf kunt kiezen welke jij het mooiste vindt passen bij je tuin. Bij het kopen van een laurierhaag moet je wel goed opletten. De bladeren van de normale laurierhaag kun je namelijk gebruiken door je eten, maar een andere variant, de laurierkershaag, is giftig.